Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Avond voor de Stad - Raadzaal

donderdag 25 mei 2023

20:00 - 22:45
Locatie

3.01 Raadzaal

Voorzitter
Aoife Derriks
Toelichting

De Avond voor de Stad is de wekelijkse vergadering waarin de raadsleden zich voorbereiden op de Raadsvergadering, die één keer per maand plaatsvindt.


Raadsleden en steunfractieleden kunnen vragen stellen en debatteren over voorstellen, inwoners kunnen hun mening geven, de raad krijgt informatie over een onderwerp of er is een dialoogsessie. Meestal is er tijd voor mondelinge vragen over onderwerpen die de raad aandraagt tijdens de rondvraag.

Agenda documenten

Uitzending

Agendapunten

  1. 1

    De rondvraag is het vaste moment tijdens de Avond voor de Stad waarop raadsleden mondelinge vragen kunnen stellen over onderwerpen die niet op de agenda staan. De vragen moeten uiterlijk 24 uur van tevoren ingediend zijn bij de griffie.

  2. 2

    Het is weer tijd voor inspraak! Tijdens dit onderdeel ontvangt de raad een inwoner die zijn mening geeft over een onderwerp dat (nog) niet op de Nieuwegeinse politieke agenda staat. Aanmelden voor dit onderdeel kan via griffie@nieuwegein.nl.

  3. 3

    Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) is de organisatie die onder meer verantwoordelijk is voor het ophalen van het huisvuil en het beheer van het recyclingstation in Nieuwegein. Het is een zogenaamde gemeenschappelijke regeling, een soort samenwerkingsverband van Nieuwegein met omliggende gemeenten. Om goed te kunnen toezien op het beleid en de financiën van RMN krijgt de raad inzage in de begroting en eventuele wijzigingen daarin.

    Op 1 juni ligt de begroting van 2024 voor aan de raad. Die zal dan, tijdens de Raadsvergadering, gevraagd worden met die begroting akkoord te gaan. Om zich hierop goed voor te bereiden, voeren de raadsleden vanavond al het debat over dit thema. Daarbij gaat het overigens niet alléén om de begroting van 2024, maar ook om twee wijzigingen in de begroting van dit jaar.

  4. 5

    Tijdens het intermezzo vertellen Bas Heijkamp en Arthur Vierboom over hun plannen om in Nieuwegein een lokale omroep te starten. Let op: het intermezzo vindt plaats buiten de Raadzaal en is daarom niet via de stream te volgen. Bent u geïnteresseerd in de plannen, kom dan gerust langs in het Stadshuis. Het intermezzo start rond 21.30 uur.