Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu

juli 2024

4
Raad in de Stad (Bedrijfsrestaurant)
Diner met de stad
donderdag 4 juli 2024
17:30 - 20:00

Onder de categorie Raad in de Stad vallen diverse raadsactiviteiten, zoals scholenbezoeken, raadsexcursies, werkbezoeken en gesprekken in de stad.


Met deze activiteiten werkt de Nieuwegeinse raad aan verbinding met de inwoners, onderlinge samenwerking en zichtbaarheid in de stad.

Avond voor de Stad - Raadzaal (3.01 Raadzaal)
donderdag 4 juli 2024
20:00 - 23:00

De Avond voor de Stad is de wekelijkse vergadering waarin de raadsleden zich voorbereiden op de raadsvergadering. Deze avond worden er geen besluiten genomen, maar wordt er in verschillende gespreksvormen gepraat over zaken waarover de raad later een besluit moet nemen.


Een raadsvoorbereidend debat betekent een politiek debat over een onderwerp waarover tijdens de eerstvolgende raadsvergadering een besluit genomen moet worden. Andere gespreksvormen zijn de rondvraag, inspraak, dialoog met de stad, informatief, dialoog raad-college en het intermezzo. Lees meer over de verschillende gespreksvormen op onze website.

11
Raadsvergadering (3.01 Raadzaal)
Kaderraad
donderdag 11 juli 2024
14:00 - 23:30

Tijdens de Kaderraad bespreken de raadsleden met de Kadernota de nabije toekomst van Nieuwegein. Alle fractievoorzitters mogen tijdens de Algemene Beschouwingen het woord voeren en hun visie op het stadsbestuur geven.


De vergadering vindt plaats op het Stadshuis. Inwoners zijn van harte welkom de bijeenkomst vanaf de publieke tribune te volgen. Liever de vergadering vanuit huis volgen? Kijk dan mee via onderstaande livestream.