- Locatie
Gildenborchzaal 4.01
- Voorzitter
- Marco Diekstra
- Toelichting
-
Tijdens de Avond voor de Stad bereiden de fracties de Raadsvergadering voor. Dit gebeurt in verschillende gespreksvormen, zoals de rondvraag, het raadsvoorbereidend debat, een dialoog met inwoners of college of een informatief onderdeel. Ook is er ruimte voor inwoners of organisaties die iets met de raad willen delen.
De Avond voor de Stad is openbaar en dus bij te wonen in de Raadzaal. Hieronder kunt u de vergadering volgen via de livestream. U kunt ook later terugkijken. - Agenda documenten
Uitzending
Agendapunten
-
1
Er is een nieuwe regionale veiligheidsstrategie opgesteld. Hierin is te lezen dat er binnen het thema veiligheid prioriteit moet worden gegeven aan georganiseerde ondermijnende criminaliteit, digitale veiligheid en maatschappelijke onrust. Deze strategie wordt opgesteld om regionaal goed samen te kunnen werken aan veiligheid en leefbaarheid. Later zal de raad gevraagd worden een officiële reactie op de strategie te geven. Deze avond mogen raadsleden met elkaar en het college in debat.
Bijlagen
-
2
GGD regio Utrecht is een gemeenschappelijke regeling. Met de kaderbrief 2024 leggen zij hun (financiële) plannen voor het komende jaar voor aan de raad. De raad zal deze kritisch bekijken en zal tijdens de Avond voor de Stad met de verantwoordelijke wethouder in debat gaan. Op 22 februari, tijdens de Raadsvergadering, worden de definitieve plannen aan de raad voorgelegd. De raad zal dan worden verzocht een zienswijze op de kaderbrief vast te stellen. Deze avond is dus dé kans voor de raad om sturing te geven aan het beleid van de GGDrU.
Bijlagen
-
3
Al eerder heeft de raad besloten dat het gezondheidscentrum aan de Mondriaanlaan in Wijkersloot wordt herontwikkeld. Vandaag gaat de raad in debat over het raadsvoorstel waarin het college vraagt om toestemming om te starten met het ontwerpen van een hospice en logeerhuis op deze locatie.
Bijlagen
-
4
Bijlagen
-
5
De overheid heeft bepaald dat inwoners kwijtschelding kunnen aanvragen voor gemeentelijke belastingen. Als iemand om kwijtschelding vraagt, wordt dat beoordeeld aan de hand van enkele criteria, onder andere het spaargeld dat iemand op zijn rekening heeft. Een nieuwe regeling vanuit de landelijke overheid geeft de gemeente de vrijheid om zelf te bepalen hoe hoog de norm is voor dat spaargeld. Het college doet daarom het voorstel om deze norm zo hoog mogelijk te maken, om zoveel mogelijk te voorkomen dat mensen in de schulden terecht komen en mensen met een minimaal inkomen zo te helpen.
Op 22 februari zal de raad besluiten of dit een goed idee is. Ter voorbereiding vindt er vanavond een debat plaats over dit voorstel, waarbij de raadsleden met elkaar en met de wethouder in gesprek gaan over de plannen en hun zogenaamde zorg- en aandachtspunten mogen uitspreken.
Bijlagen