Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu

Gerben Horst

Gerben Horst
Politieke partij
CDA
Adres
Lauriergaarde 38
3436 HV Nieuwegein
Emailadres
g.horst@nieuwegeinseraad.nl
Telefoonnummer
06-40036609
Facebook
https://www.facebook.com/GerbenHorstCDA
LinkedIn
https://www.linkedin.com/in/gerbenhorst/
Nevenfuncties
Senior adviseur public affairs bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) | Gastdocent Leergang Public Affairs, Universiteit Leiden (B) | Duovoorzitter CDA Pride-netwerk (O) | Vice-president European Center-Right LGBT+ Alliance (O) | Trainer Eduardo Frei Stichting (O)

Ik woon sinds 2018 in de wijk Batau-Zuid, samen met mijn man Edwin. Hiervoor hebben we vanaf 2006 in Doorslag gewoond. Toen ik mijn man leerde kennen woonde ik in Utrecht, maar oorspronkelijk kom ik uit Gelderland. Rond de eeuwwisseling ben ik voor mijn werk naar de regio Utrecht verhuisd. In mijn spaarzame vrije tijd ben ik graag met cultuur bezig, zoals concerten, film of theater. Mijn man en ik maken graag rondreizen naar verre bestemmingen.
Sinds maart 2014 ben ik raadslid namens het CDA in Nieuwegein. Daarvoor heb ik ongeveer een jaar als commissielid mogen ‘warmlopen’ in de Commissie Samenleving.


Raadslid is een nevenfunctie, of zoals ik het vaak noem: een uit de hand gelopen hobby. Ik doe dit naast mijn baan bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) in Amersfoort. Daar werk ik als Senior Adviseur Public Affairs. Dat houdt in dat ik de belangen van de KNGF-leden (fysiotherapeuten) vertegenwoordig naar andere organisaties in de zorgsector en de landelijke politiek.


Ik merkte al snel dat ik door het raadswerk op plekken in Nieuwegein kwam die ik niet kende. Als er ergens in Nieuwegein iets speelt ga ik daar het liefst op bezoek om ter plekke met eigen ogen de situatie te bekijken en met betrokken inwoners te spreken. Steeds weer word ik geraakt door de grote betrokkenheid van zoveel inwoners bij hun buurt, wijk en stad. En dat geeft mij weer energie om tijd en aandacht in mijn functie als volksvertegenwoordiger te steken. Ik vind de ontmoetingen met inwoners het allerleukste van het raadswerk. Als CDA-raadslid wil ik graag bijdragen aan een beter Nieuwegein. Want veel zaken gaan in Nieuwegein goed, maar er is nog genoeg dat beter kan. Samen met mijn collega’s in de gemeenteraad wil ik mij daarvoor inzetten.


Voor mij is van belang dat je als raadslid goed bereikbaar en benaderbaar bent. Dat kan zowel via mail en telefoon als ook via social media. Dat is voor mij ook de belangrijkste reden om afspraken met inwoners als het even kan op locatie in de stad te maken en niet hen naar het Stadshuis te laten komen. Vaak merk ik dat inwoners al een drempel over moeten om een beroep op mij te doen. Dan vind ik het van belang dat ik ze tegemoet kom door juist naar hen toe te gaan. Bovendien is dat altijd gezellig, ook als je het soms niet met elkaar eens bent. Ik hoor nog wel eens dat politici veel beloven en weinig waar maken. Dat raakt me erg. Ik probeer daarom de weinige beloftes die ik maak ook na te komen. En lukt me dat toch niet, om dan zelf uit te leggen waarom het niet is gelukt en of er een alternatief is. Op die manier hoop ik mijn bijdrage te leveren aan het vergroten van het vertrouwen van inwoners in het lokaal bestuur van Nieuwegein.


Neem gerust contact met mij op en nodig mij uit voor een werkbezoek en/of gesprek. Mijn contactgegevens staan op deze pagina vermeld.

Stemgedrag

791 Stemmen, 88% voor
Onderwerp Datum Stem Uitslag