Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu

Rens Wisselo

Rens Wisselo
Politieke partij
GroenLinks
Emailadres
r.wisselo@nieuwegeinseraad.nl
Telefoonnummer
06 48403728

Ik ben geboren en getogen in Utrecht. Als kind ging ik met mijn ouders in de jaren 60 met enige regelmaat op visite bij mijn overgrootmoeder in het dorp Vreeswijk. Komende vanaf Utrecht met de blauwgroene streekbus ging het over het bruggetje bij de Persil-fabriek en dan verder richting Vreeswijk. De bedstee in het huisje van mijn overgrootmoeder en de zandtrechters voor de deur maakten op mij als kind een onuitwisbare indruk.


Sinds 1979 woon ik in Nieuwegein. De eerste jaren, na de scheiding van mijn ouders, met mijn vader op de 11e verdieping van een van de flats aan het Wenckebachplantsoen in Jutphaas-Wijkersloot, daarna ben ik met mijn latere vrouw in Fokkesteeg-Noord gaan wonen. Wij zijn zelf inmiddels de trotse ouders van een in Utrecht studerende dochter.


Ik ben in Nieuwegein altijd actief geweest als vrijwilliger. Tijdens mijn studietijd in Utrecht ben ik mij voor het eerst gaan interesseren in de lokale politiek. Als vrijwilliger mocht ik daarnaast ondersteuning bieden aan bewonersverenigingen. Met veel plezier ben ik 18 jaar lang actief geweest als bestuurslid van het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN), afdeling Nieuwegein/IJsselstein. Ook mocht ik een aantal jaren een vrijwilligersbijdrage leveren als voorzitter van Zwemvereniging Aquarijn.


Als raadslid wil ik mij graag voor heel Nieuwegein inzetten. GroenLinks is de partij die het beste bij mijn gevoelens en idee├źn past. Het opkomen voor burgers die in de knel komen of die de weg moeilijk weten te vinden binnen het overheidssysteem, het streven naar een gezonde en leefbare stad en het zorgen voor een duurzame toekomst voor ons en onze (klein)kinderen. Ik wil daar als lid van de fractie van GroenLinks Nieuwegein graag mijn steentje aan bijdragen.

Stemgedrag

174 Stemmen, 97% voor
Onderwerp Datum Stem Uitslag