Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu

Julian Vosseberg

Julian Vosseberg
Politieke partij
GroenLinks
Adres
Orpheuslaan 22
3438VV Nieuwegein
Emailadres
j.vosseberg@nieuwegeinseraad.nl
Telefoonnummer
06 1209 6460
Nevenfuncties
Postdoctoraal onderzoeker bij Wageningen University & Research

Mijn naam is Julian Vosseberg. Ik ben opgegroeid in Harderwijk en heb daarna korte tijd in Uppsala (Zweden), Utrecht en Amersfoort gewoond. Sinds enkele jaren woon ik met veel plezier met mijn vriend in Nieuwegein. Al sinds jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd in politiek en op mijn 16e ben ik lid geworden van DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks. Tijdens de eerste lockdown heb ik besloten me actief te willen inzetten voor het verwezenlijken van mijn groene en linkse idealen. Daarom heb ik besloten me kandidaat te stellen voor de raad.


In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker en docent aan de universiteit. Als bioloog kan en wil ik mijn ogen niet sluiten voor de ecologische crisis die ecosystemen wereldwijd onder druk zet. De biodiversiteit neemt drastisch af en de ernstige gevolgen van klimaatontwrichting worden steeds zichtbaarder. Ik wil me vol overtuiging inzetten voor een stad die ruimte geeft aan de natuur en snel verdere stappen zet in de omschakeling naar een duurzame stad.


Ik ben altijd op zoek naar nieuwe kennis en luister graag naar de inzichten van anderen. Met mijn nieuwsgierige, open en enthousiaste houding wil ik in de raad een stem geven aan een jongere generatie. Ik ben woordvoerder op de thema’s duurzaamheid en digitalisering.

Stemgedrag

231 Stemmen, 83% voor
Onderwerp Datum Stem Uitslag