Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu

Robert Scholten

Robert Scholten
Politieke partij
VSP
Adres
Voermansweide 44
3437 DG Nieuwegein
Emailadres
r.scholten@nieuwegeinseraad.nl
Telefoonnummer
0623126762
Nevenfuncties
Trainer en begeleider namens Kennispunt Lokale Politieke Partijen | Vrijwilliger Buurtbus Vreeswijk | Voorzitter Stichting Bouwgein

Sinds 2021 woon ik in Nieuwegein in Batau-Noord dicht bij de Bouwspeeltuin Bouwgein. Al sinds 2010 hebben mijn (inmiddels) vrouw en ik een relatie en kwam ik al regelmatig in Nieuwegein. Ook heb ik bijna 10 jaar gewerkt bij Henkel/Ecolab, toen nog aan de Edisonbaan.


Toen ik midden 2021 in contact kwam met een aantal VSP'ers werd ik onmiddellijk enthousiast om ook voor de achterban van deze grootste lokale partij aan de slag te gaan.


Naast mijn professionele carrière in o.a. het onderwijs, (inter)nationale bedrijfsleven ben ik ook altijd maatschappelijk betrokken geweest op diverse terreinen.


Zo ging de vlam voor de lokale politiek 25 jaar geleden bij mij branden toen ik toetrad tot een lokale partij uit mijn gemeente. Belangrijkste argument om mee te doen was de onafhankelijkheid. Niet gehinderd worden door provinciale of landelijke richtlijnen maar een partij maken van en voor de inwoners. Politieke belangenbehartiging voor de inwoners van je eigen stsd, dorp, wijk of straat. Heel dichtbij en betrokken.
Als jongste zoon van een slager, ben ik mijn werkzame leven ook begonnen als slager. Na diverse, leerzame functies onder andere in onderwijs, sales management en distributie kwam ik in het openbaar bestuur terecht. Verbinding blijven houden met de “straat”, met gewone inwoners is altijd mijn belangrijkste drijfveer geweest. Kan ik het iedereen uitleggen wat we doen? Is er draagvlak voor een maatregel of beleid bij de grotere groep inwoners?


Als enthousiaste, positief ingestelde bestuurder breng ik energie en ervaring mee om doelen te bereiken en resultaten te behalen, waar nodig zakelijk en procesmatig en anders weer de menselijke maat. Wij werken samen aan onze samenleving.

Stemgedrag

231 Stemmen, 72% voor
Onderwerp Datum Stem Uitslag