Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu

Jelle Doosje

Jelle Doosje
Politieke partij
GroenLinks
Adres
Lepelaar 2
3435 DV Nieuwegein
Emailadres
j.doosje@nieuwegeinseraad.nl
Telefoonnummer
06 52446939
Nevenfuncties
Directeur Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering | Secretaris Stichting Poldermolen Oudegein

Mijn naam is Jelle Doosje. Sinds december 2018 woon ik samen met mijn vrouw Marga in Nieuwegein in de Doorslag. Wij hebben een prachtig uitzicht op de poldermolen in Park Oudegein.


In 2018 ben ik lid geworden van GroenLinks omdat ik het belangrijk vind kleur te bekennen en actiever betrokken te zijn bij wat er gebeurt in mijn eigen omgeving. GroenLinks, omdat die partij het meeste past bij mijn socialistische gedachtegoed en de aandacht die nodig is voor ons milieu en leefomgeving. Er spelen maatschappelijk grote thema’s zoals de klimaatverandering, energietransitie, bevolkingsgroei, arbeidsmarktproblematiek, vergrijzing en tekorten in de jeugdzorg.


Van oorsprong ben ik opgeleid als verpleegkundige en heb ruime ervaring in de gezondheidszorg. Na het behalen van mijn Master of Public Health heb ik op landelijk niveau verschillende posities bekleed in de openbare gezondheidszorg. In mijn huidige baan ben ik werkzaam als directeur van het Landelijke Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Daar houd ik mij vooral bezig met de kwaliteit- en kennisontwikkeling van de medische reizigersadvisering en preventie (van import) van tropische ziekten.
In de gemeenteraad zal ik mij onder andere inzetten op de thema’s gezondheid, burgerparticipatie en cultuur.

Stemgedrag

231 Stemmen, 90% voor
Onderwerp Datum Stem Uitslag